Cocuk Masalları

Wiki Article



Masallar, ekseri "masal anaları" tarafından, dinlemeye hazır gruplara anlatılır ve bu masallar, daha sonrasında derlemeciler aracılığıyla hatya aktarılır.

Masallar halk aracılığıyla yaratılan, kuşaktan kuşağabey gelen ve aleladearkaü durumların anlatıldığı hikayeler olarak tanımlanabilir. Kategorimizde en pop ve dörtköşe masallar bucak almaktadır. Masallar umumi olarak valide ve peder aracılığıyla çocukların uyuması dâhilin okunur.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Buna sinirlenen sinek aslanın yönına gitmiş. Arslan bir ağbiberlin dibinde uyukluyormuş. Gidip başlangıcında vızıldayarak kral bulunduğunu argüman etmiş. Aslanı sinir edince aslan sineğe pençe sallamış. Amma ıskalayınca sinek daha da mücadelemaya çıbanlamış.

Keloğlan masalları Sinek karakteri olarak hepimizin bilmiş olduğu karakterde esasen köse karakteridir. Masallarda köse olarak bildiğimiz bu meşrep çizgi filmlerde Sinek karakteri olarak zıtmıza çıkmaktadır.

Daha sonra kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe bayılan keloğlan hemen bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Bilinmiş olduğu üzere keloğlan karakteri başına mevrut bütün zararlı duygulardan zekasını kullanarak kurtulmayı serarmakta ve masalın sonunda çoğunlukla prenses ile evlenmektedir.

Ancak keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile başka tüm aksi durumlarda olduğu gibi bu durumdan da aynı şekilde çıbanarı ile kurtulmuştur.

masallar

Bir varmış bir yokmuş, evvel ahit süresince kalbur saman içre ormanın birinde yaşayan evetşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

Bir varmış bir yokmuş önceki bugün ciğerin de kalbur saman zarfında develer tellal iken pireler berber dükkânı iken ormanın derinliklerinde canlı…

Voltaire temelde Fransız piyango sistemindeki eneze noktalar mutavassıtlığı ile piyango tutturmak muhtevain Cebirçi Charles Marie de la Condamine ve tanılamadığı 11 arkadaşı ile yan yana piyango oynamıştır. Yaşanmış ilginç yaşantı hikayeleri arasında bu hikayede adını sık sık duyurmaktadır.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Ama durumlar hiç de planlandığı gibi gitmez ve keloğlanın zekasına fanatik mütebaki padişbeddua onu teberrular ve kızı ile evlendirir.

Bu güneş bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi bile nefesinle ben uyucam O denli mesafeye karşın yönımda olduğunu hissediyorum…

Genç yakışıklı ile kızın vakit geçirmelerine ruhsat vermiş. Alay malay hariçya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Yemeden içmeden Değirmencide teşhismış başüstüneğu rüfekaına sava vererek halıyı iki taraftan kaldırmalarını gerek. İki arkadaşı da yanlarına geldiği kabil her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı daha çok düzgülü bir halı değbilimselş. Onun adı imdi uçar halı olmuş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page